Boekentips Copy

defatalefuik

De Fatale Fuik

Een boek van Henk Werson, over de keiharde wereld van mensenhandel en gedwongen prostitutie

zie ook: http://defatalefuik.nl/henk-werson/

 

 

 

BitterAvontuur

Bitter Avontuur

Een boek van Renate van der Zee. Narindra, Agnieszka en Stella dromen van een beter bestaan als ze naar Nederland komen. Ze weten alle drie wat armoede is. Maar als ze eenmaal bij hun Nederlandse werkgevers aan de slag gaan, komen ze er al snel achter dat er iets helemaal fout zit. Ze kunnen geen kant op, want wie is er in dit vreemde land te vertrouwen? De verhalen van deze drie vrouwen staan voor de lotgevallen van een veel grotere groep kwetsbare mensen die verdwijnen in een Nederland dat voor velen onzichtbaar is. Onthutsend en waargebeurd.

Renate van der Zee schrijft onder meer voor NRC Handelsblad, Opzij en Margriet. Ze werd bekend met haar boek Eerwraak in Nederland. In 2010 verscheen Een meisje voor dag en nacht (literaire non-fictie), waarin ze het verhaal vertelt van een jonge Marokkaanse vrouw die afrekent met haar incestverleden. Van der Zee werkte een aantal maanden in een opvang voor slachtoffers van mensenhandel, ter voorbereiding op Bitter avontuur.

Hoop

Hoop

‘Hoop’ is het aangrijpende verhaal van Diana. Zij groeit op in het communistische Tsjecho-Slowakije. Om de armoede te ontvluchten, gaat ze in op een voorstel en baan in de horeca in Duitsland aan te nemen. Ze wordt echter rechtstreeks naar Amsterdam gebracht en belandt in een bordeel. Klagen en weigeren helpt haar niet. Ze moet prostitueren om van haar groeiende schuld aan de vrouwenhandelaars af te komen.

Nadat wij haar aangrijpende relaas hebben opgetekend, is Diana aan een ernstige ziekte overleden.

Geschreven door de collega van Gerry Velema, Fouchina Catherina, uitgave van Oogstpublicaties, Amsterdam. Het boek is verschenen in het Pools, Engels, Duits, Tjechisch, Hongaars en Nederlands.

Het is te bestellen op de website van Gerry Velema:

 http://www.gerryvelema.nl/